Може ли и „Пирин“ да се повозят с правителствения „Еърбъс“? 13.09 | 13:29

Кирил Добрев предлага гоцеделчевци да летят до Варна

От Филипа Тодева

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева отново покри премиера Бойко Борисов да не отговаря на актуален въпрос за поредния му гаф. Този път става дума за скандалния полет на "Бистришките тигри” с правителствения Авиотряд 28, разкри на брифинг в парламента депутатът от ПГКБ Петър Курумбашев.

Той обясни, че за втори път Цачева отхвърля негов актуален въпрос с мотива, че правителственият авиоотряд е юридическо лице, различно от правителството и премиерът не можел да отговаря за него.

"В устройствения правилник на правителствения авиоотряд изрично пише, че директорът на Авиоотряд 28 е на пряко подчинение на министър-председателя и се назначава или уволнява лично от него”, припомни Курумбашев, цитиран от пресцентъра на партията. 

Депутатът отбеляза и факта, че Бойко Борисов вече е отговарял на актуални въпроси на депутата от ПГКБ Петър Мутафчиев за състоянието и финансирането на правителствения авиоотряд. "В крайна сметка кой отговаря за Авиоотряд 28”, попита риторично Петър Курумбашев.

Според колегата му и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев това е един недопустим парламентарен акт, след като точно парламентът одобрява структурата и бюджета на правителствения авиоотряд. "Аз се чувствам поласкан, че на моите въпроси се отговаря, но нека Цецка Цачева не забравя, че точно парламентът гласува бюджет от около 8 млн. лева на Авиоотряд 28.

По този начин утре тя ще си позволи да върне и въпроси, свързани с железопътния транспорт или НЕК”, възмути се Петър Мутафчиев и помоли председателката на Народното събрание да мери с един аршин в работата си.

"Аз като член на управителния съвет на Пирин Гоце Делчев искам да попитам за следващия ни мач можем ли да пътуваме с авиоотряда до Варна и ако да- на кого да платим?”, попита депутатът от ПГКБ Кирил Добрев.

Той обясни, че за разлика от "Бистришките тигри” Пирин ГД е отбор от А ПФГ и има 3 победи от първите 4 кръга на първенството. "Натрупахме самочувствие и затова отново питам- може ли да летим до морето и ако да- на Емил Димитров ли трябва да платим или на някой друг?”, попита Добрев.

Водещи