Момчето, ударено от волтова дъга, е стабилно, но риск още има 25.04 | 12:23

Вече десетки хора са дарили кръв за Даниел

От iNews.bg

14-годишното момче от Варна, което пострада при опит за селфи върхи локомотив, е в стабилно, но в тежко състояние. Детето е с 65% изгаряния след като е било ударено от волтова дъга.

Директорът на Военноморската болница доц. д-р Ивайло Въжаров съобщава, че са поставили момчето в медикаментозна кома. Той е прекарал спокойно нощта, без температура. За Нова телевизия доц. д-р Въжаров заяви, че след тежките изгаряния може да се развият инфекциозни усложнения.

Момчето има спешна нужда от кръв. В момента тече кампания за набиране на дарители на кръвна плазма. Всеки, който желае да дари кръв може да го направи в кръвния център във Варна, в Русе, Силистра, Добрич, Шумен. Кръвната група няма значение, като желаещите само трябва изрично да кажат, че даряват за Даниел Георгиев Костов.

Инцидентът е станал в събота, когато Даниел отишъл в депото, заедно със свои приятели. Децата изчакали охраната да тръгне на обход. Товага Даниелл се покатерил върху локомотива и протегнал ръка с телефона си, за да си направи снимка. 25 000 волта напрежение са преминали през тялото му. Според очевидци се чул силен гръм. Когато охраната пристигнала на мястото, загасила с връхните си дрехи огъня върху момчето.

По думите на лелята на Даниел, той не си е правил селфи. Тя твърди, че на гърба на телефона е залепнал върху джоба му. Според нея момчето импулсивно е решил да се качи на вагона, за да види какво е.

От БДЖ твърдят, че контактната мрежа е на височина от 6 метра. Всяко разстояние от 2 метра до контактната мрежа представлява риск за здравето на хората.

Водещи

Най-четени