Момчил Неков: Ние имаме дълг към това общество 02.06 | 08:16

"Любимец 15" все още не си е купил билета за Брюксел, но отива

От iNews.bg

"Ние имаме дълг към това общество." Това каза в ефира на TV7 червеният депутат Момчил Неков, който нашумя след Евроизборите с това, че изпревари лидера на партия Сергей Станишев. В медийното пространство Неков стана известен като "Любимец 15", тъй като според преференцията в бюлетината на БСП, Неков бе именно №15.

"Просто бях №15 в листата, какъвто е и номерът на партията - не е случайност, нито късмет, просто хората са гласували за мен. Определено има късмет, даже имам информация, че има бюлетини, където е било зачеркнато само номер 15, без номера на партията, което я прави невалидна", уточни той.

"Не съм си купил още билета за Брюксел, но заминавам като евродепутат от БСП", потвърди Неков.

Според него проблемът на БСП е, че досега не си е поставила ясно проблемите и това трябва да се случи в най-скоро време.

"ЕС трябва да дава надежда на хората - това е полезно за хората, трябва да заработи в името на хората, това е моделът", смята Момчил Неков.

По думите му ЕС трябва да тръгне към хората, да се обърне към обикновения гражданин, да покаже отношение - това, което и ние правим тук, като правителство, това трябва да стане и на европейско ниво.

Водещи

Най-четени