Монтират нов светофар на пл. "Сточна гара" в столицата 27.10 | 13:29

Тази сутрин падна светофарната уребда в района, като създаде хаос в движението в района

От Кремена Бедерева

До следобед ще бъде монтирана нова светофарна уредба на мястото на падналата на пл. "Сточна гара", каза пред журналисти заместник-кметът на София Любомир Христов.

По думите му причината за инцидента тази сутрин е била в стълба, който е паднал поради "умора" на материала, съобщава БТА.

В отговор на въпрос той поясни, че в рамките на програмата за обновяването на светофарните уредби в столицата вече са сменени секциите на 80 на сто от тях. Направен е преглед на всички стълбове от уличното осветление.

Поетапно се прави преглед на стълбовете от контактната мрежа на трамваите и тролейбусите. Христов поясни, че стълбът, който падна тази сутрин, е собственост на "Столичен електротранспорт".

iNews припомня, че паднал светофар затрудни движението в района на пл. "Сточна гара" в столицата.

В същото време на улица "Г. Раковски" е паднал голям клон на дърво, който е прекъснал контактната мрежа на тролеите. Този инцидент допълнително затрудни движението в централната част на столицата. Бе спряно движението и по 6 и 7-ма линии в този участък.

Движението по бул. "Данаил Николаев" и в района на "Сточна гара" бе силно затруднено, имаше и голямо закъснение на линиите от градския транспорт в този район.

От МВР съобщиха, че при инцидента няма пострадали автомобили, както и хора. Малко след инцидента, движението в района бе възстановено. За възстановяването падналата светофарна уредба на място работеха няколко аварийни екипа.

Най-четени