Москва приема като провокация ученията на НАТО в България 15.03 | 12:39

Съвместни тактически учения с участието на подразделения на сухопътните войски на САЩ започват днес на полигона Ново село

От iNews.bg

Москва възприема активността на НАТО в близост до руските граници като заплаха.Това заяви Говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич, цитиран от ТАСС.

По думите му Съединените щати трябва да си дадат сметка, че подобни провокационни действия няма да спомогнат за решаване на украинския конфликт.

Съвместни тактически учения с участието на подразделения на сухопътните войски на САЩ започват днес на полигона Ново село в България, информира ТАСС. Агенцията цитира изказването на министъра на отбраната Николай Ненчев, че "българската армия ще използва ученията, за да тества своята способност за реакция в кризисни ситуация".

В ученията ще вземат участие 350 американски военни и 50 единици военна техника, включително четири танка, 30 бойни машини на пехотата, 16 БТР-а.За маневрите ще бъдат мобилизирани и 13 самолета.

Тази година, уточнява ТАСС, на територията на България ще се проведат десетки тренировки и учения с участието на сили на НАТО. В петък започнаха военни маневри и в Черно море, припомня агенцията.

Водещи

Най-четени