Москов: Реформаторският блок не е обсъждал оставки на министри 08.12 | 18:18

Ръководството на блока се събра заради утрешното гласуване на промените в Конституцията

От iNews.bg

На днешното заседание на Реформаторския блок не са обсъждани оставки на министри. Това заяви зам.-председателят на ДСБ и министър на здравеопазването д-р Петър Москов след продължилото близо два часа заседание на политическото ръководство на блока, предаде БГНЕС.

Преди дни различни партии поискаха оставките на министаръ на отбраната Николай Ненчев, на образованието и науката – проф. Тодор Танев, и на правосъдието - Христо Иванов.

"По никакъв начин, въобще не е ставало въпрос нито за министри, нито за правителство. Обсъждахме възможността мнозинството и хората, положили подписите си под проекта за промяна на конституцията, да го препотвърдят. От Реформаторския блок искрено се надяваме на това”, каза Москов.

Представителят на "България на гражданите" Даниел Вълчев пък допълни, че на заседанието са били обсъждани коалиционни въпроси. Той също повтори, че дейността на министрите от блока не е била сред темите.

"Утре ще се гледа Конституцията, министри ще гледаме… Нека да сме оптимисти, че промените в Конституцията ще бъдат приети", коментира той.

Заседанието на политическото ръководство на Реформаторския блок се проведе в отсъствието на Меглена Кунева и Радан Кънев. Очаква се утре Народното събрание да гласува на второ четене промените в Конституцията.

 

Водещи

Най-четени