Москов: Срещу управляващото мнозинство се води компроматна война 13.11 | 17:04

РБ подготвя законодателни инициативи, с които да стане ясен въпросът със собствеността и регулационния режим на медиите

От iNews.bg

В последните дни сме свидетели на изключително грозна медийна кампания срещу управляващата коалиция. Причините, за която са кривите сметки на някои хора за резултатите от изборите. Политическата атака след изборите за разбиване на управляващото мнозинство в последните дни се изроди в компроматна война и медийна помия.

Това заяви на брифинг зам.-председателят на ДСБ Петър Москов от името на ДСБ.

"За нас е очевидна връзката на записите на две от отвратителните лица на съдебната система, включващи името на премиера Борисов, със също толкова отвратителни твърдения на толкова отвратителен човек по повод на Радан Кънев. Целта е на цялата тази компроматна война е разколебаване в мнозинството и блокиране на реформите, които мнозинството подкрепя, най-вече промените в конституцията и съдебната реформа”, посочи Москов.

Той, обаче бе категоричен, че за Реформаторите тази връзка е очевидна и този план няма да успее. "Ясна е политическата атака, с конкретните политически носителки, която се превърна в медийна помия, през медиите на същите тези политически говорители. Ще преценим дали това ще доведе до съдебни искове нататък.

Политическата атака не успя, нашата работа като политици беше да и се противопоставим и мисля, че издържахме. Тази политическа атака е лишена от аргументи и продължава като помия”, убеден в зам.-председателят на ДСБ. Той съобщи, че РБ подготвят определени законодателни и нормативни инициативи, с които отново да се отвори въпросът за собствеността, свободата и регулационния режим на медиите.

"Дали си агенция, медия или нещо друго трябва да подлежиш на едни и същи етични и законови норми. Концентрацията на власт, собственост и превръщането на медийна и икономическа власт в бухалка не е нещо ново. надявам се, че това мнозинство ще намери сили в себе си, за да промени тази част от българската действителност”, коментира Петър Москов.

Другият зам.-председател на ДСБ Атанас Атанасов стигна по-далече, заявявайки, че става въпрос за класическа хибридна война, която се води на територията на страната срещу реформаторските сили. Връзваме го директно с предстоящото гласуване на конституцията.

Средите, които генерират атаката са тези, които не искат истината за КТБ, не искат да се проведе съдебната реформа, допълни Атанасов. Иван Иванов от ДСБ, заяви в ролята си на член на Комисията по медии и култура, че законодателството трябва да се преразгледа и особено частта му с регулация на медиите в интернет, защото там, според него, можеш необезпокоявано да лъжеш и клеветиш.

"Трябва да сложим граници, които да не се преминават и ще повдигна този въпрос в Комисията по култура и медии. ще предложа промяна в закона, за да се върви към по-ясна регулация и някои медии в интернет да нямат усещането за разгулно поведение”, посочи още Иванов.


Водещи

Най-четени