Москов е нежелан на събранието на ДСБ 13.03 | 12:51

По мое мнение ще останем в опозиция, заяви евродепутатът Светослав Малинов

От iNews.bg

Здравният министър и все още член на ДСБ Петър Москов не е поканен и най-вероятно няма да дойде на Националното събрание на ДСБ, което се провежда в НДК.

Отсъстват и знакови лица от партията, които през 2004 година създадоха ДСБ - Иван Костов, Екатерина Михайлова, Веселин Методиев.

На събранието присъстват представители на други партии от РБ. Сред тях е зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски, който бе освиркан от част от събраните се 950 делегати на ДСБ.

На заседанието присъстват и министърът на отбраната Николай Ненчев, лидерът на НПСД Корман Исмаилов, зам.-председателят на парламента Иван Иванов, депутатът от партията на Кунева Антони Тренчев, както и останалите депутати от гражданската квота на РБ Мартин Димитров, Петър Славов и Гроздан Караджов.

От ГЕРБ също са били поканени, но техен представител не се появи. За сметка на това обаче в зала 3 е лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Тя подчерта, че е първият ляв политик, който е присъства на форум на дясна политическа формация.

ДСБ решава дали да остане в Реформаторския блок

 "Българската общност и политиката имат нужда от единна и консолидирана ДСБ", изтъкна депутатът Атанас Атанасов.

 

 "Ние трябва да препотвърдим излизането си в опозиция. Моята прогноза е, че партията почти единодушно ще вземе решение да остане в опозиция", категоричен бе Светослав Малинов от ДСБ, който е и евродепутат.

Водещи

Най-четени