Москов спокоен за вота: Говоренето на опозицията е отегчително 17.02 | 14:01

Здравният министър уверен в парламентарната подкрепа на здравната му политика

От iNews.bg

Здравният министър д-р Петър Москов е абсолютно спокоен, че ще запази поста си след днешния вот на недоверие в парламента, поискан от БСП и ДПС заради "провала в политиката на здравеопазването".

"Не виждам проблем с подкрепата. Продължавам да бъда спокоен. Това, което говорят от опозицията, е отегчително.", заяви Москов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. Запитан дали се чувства "политически сирак", както го определи днес депутат от ГЕРБ, заявявайки, че е изоставен от партията си ДСБ, Москов каза лаконично: "Майка ми да е жива и здрава!". И допълни, че не се чувства такъв и в "политически смисъл.

Той обясни, че вчера е имал среща с всяка от парламентарните групи от мнозинството, като благодари за подкрепата и на депутатите от БДЦ.

"А от гледна точка на това как ще завърши резултатът от това гласуване - няма никаква интрига", отсече Москов, цитиран от БГНЕС.

Според него е смислено в такъв дебат да се чуят различни идеи и цели за развитието на здравеопазването. По отношение на позицията на Михаил Миков, той заяви, че нямало нищо ново в нея, защото я е слушал многократно и "от 1995 г. е все една и съща".

 

Запитан от медиите дали вижда грешки в работата си, Москов призна: "Виждам много и се опитвам да ги оправя всеки ден".  

Водещи

Най-четени