Московски: Премиерът не ми е искал оставката 13.04 | 11:44

Съюзът на международните превозвачи подкрепи министъра с декларация

От iNews.bg

"Обсъждал съм с премиера Бойко Борисов оставката ми заради случая в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация”. Премиерът не ми е искал оставката." Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски след заседанието на Министерския съвет, съобщи БГНЕС.

Московски посочи също, че Законът за движение по пътищата ще бъде разделен на три отделни закона. Той допълни също, че ще бъдат въведени т. нар. "бели стаи", в които ще се провежда изпитната част за бъдещите шофьори.

Транспортният министър каза също и че в "Автомобилна администрация” ще се правят структурни промени, които вече са започнали и 25-30 души от общо 1200 за цялата страна са били освободени от работа. 

Междувременно Съюзът на международните превозвачи подкрепи Московски, като излезе със специялна декларация, в която се казва: "Съюзът на международните превозвачи като най-голямата транспортна браншова организация на територията на България има за цел да защитава правата и законните интереси на превозвачите. В тази връзка изказваме удовлетвореността си от съвместната работа с Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и в частност работата с министър Московски."

От браншовата организация смятат, че транспортният министър "може да се справи с проблемите, случващи се в Изпълнителна агенция "Автомобилна Администрация”. "Съюзът на международните превозвачи категорично застава зад действията на министър Московски за справянето с възникналата ситуация, както и с предприетите стъпки за реформи в транспортния сектор", подчертават още от съюза.

Водещи

Най-четени