Московски разпореди мерки за опазване на пешеходците по автогарите 11.08 | 18:00

Причина е трагичният инцидент с дете в Ямбол

От iNews.bg

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" да даде указания на автогарите за повишаване сигурността на пътниците и при възможност за ограничаване движението на пешеходци в зоните за маневриране на автобусите.

Повод за предписанието е увеличеният брой пътници в активния туристически сезон и трагичния инцидент на автогара Ямбол, при който автобус на фирма ЕТ "Раси - Красимир Кръстев", Ямбол" е блъснал дете на 1,5-годишна възраст.

В зоните за маневриране трябва да се постави пътен знак В 12 – "забранено влизане на пешеходци" и да се очертаят райони, разрешени за престой на пътници и посрещачи. Указанията ще бъдат предадени от 27-те поделения на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" на собствениците на автогари на тяхна територия.

Министър Ивайло Московски разпореди пълна проверка на фирмата-превозвач, която е собственик на автобуса, с който се е случил инцидентът. Паралелно с това, КАТ също извършва проверка на случая за установяване на причините за пътно-транспортното произшествие.

Водещи

Най-четени