Московски се чуди на Плевнелиев за едно от назначенията 13.03 | 11:32

Не му било ясно защо трябва да има отделен министър за електронното правителство

От Христина Рафаилова

Бившият транспортен министър Ивайло Московски останал учуден, че в служебния кабинет някой ще отговаря специално за електронното правителство. 

Московски коментира назначението на министър Роман Василев, след като предаде поста на новия си заместник Кристиан Кръстев. 

Той заяви, че няма коментар за министъра, който ще отговаря за електронното правителство Московски добави, че не можел да каже кой знае какво по темата. 

 "За мен също е изненада. Ние никога не сме работили само по тема електронно правителство, тъй като винаги процесите, по които сме работили, са били свързани с електронно управление. Електронното правителство е малка част от електронното управление. Надявам се там също да има приемственост”.

Бившият министър определи като правилно решението постът му да бъде зает от досегашния му заместник. 

"Кръстев е доказал с професионализма си, работил е достатъчно в този сектор, доказал е, че може достойно да изпълнява тази длъжност и да изгради и да продължи в приемственост стабилността и нужното доверие в системата, което е жизнен важно за продължаване на проектите и процесите, които направихме. Желая му успех и действително да не слушат всякакви политически спекулации, а е, а да се концентрират професионално”, каза Московски

Бившият министър добави, че Кръстев не е кадър на ГЕРБ  и не се водел от политически пристрастия при вземането на решения. 

Водещи

Най-четени