Мутафчийски: Знам, че щабът вече омръзна на хората, не искаме да даваме ежедневно брифинги! 1437 са потвърдените случаи 29.04 | 08:38

В село Брестовица заразата вече плъзна страховито, след като 2 ромски семейства са се завърнали болни от чужбина

От iNews.bg

1437 са вече потвърдените проби за наличие на коронавирус у нас с доказаните 38 през последното денонощие. Факт е вече огнище на зараза в село Брестовица, както вчера алармира iNews.bg.

На брифинга генерал Мутафчийски призна, че отдавна щабът иска да се промени начинът на информиране и той да не е чрез ежедневни пресконференции, за да не се стига до масова психоза. Засега обаче премиерът Борисов не позволява това, по думите на Мутафчийски.

"И на нас ни тежи това, част от стреса е. Ние проявяваме пълно разбиране, че може би омръзнахме на нашите съграждани. А и лошите вестоносци - знаем, че ги убиват. Напът са да ни убият. Извинявам се на всички, че вече им втръснахме. Знам, че на фона на ниската смъртност хората са изнервени от всекидневните брифинги. Но тази ниска смъртност е и резултат на нашата работа. Ако коронавирусът в България се разпространи масово ще стане лошо и точно това показват локални огнища и семейства, където контактните лица масово се заразяват", каза шефът на щаба.

Около Гергьовден щабът може да приеме само разумни компромиси, що се отнася до отпускане на мерките, стана ясно още. 

Очаквайте подробности!

Водещи