Мъж получил инсулт, а лекарят не разбрал 31.03 | 14:51

Докторът дори се накарал на съпругата му, че го викат за "маловажен" случай

От Цанка Донкова

Мъж е получил инсулт, а лекарят му не е разбирал и дори му е казал, че нищо му няма. За инцидента алармира синът на пострадалия – Олег Стоянов, съобщава регионалният сайт Struma.bg.

В петък (28 март) към 17:00 часа майката на младия мъж му се обадила и изплакала: "Баща ти е много зле. Извикахме линейка."

Пристигнала е спешна кола с гинеколога д-р Евтим Тимчев. Вкъщи е била съпругата на пострадалия, а синът му е тръгнал към поликлиниката, за да изчака връщането на екипа.

"За моя изненада след десетина минути линейката се върна празна. На въпроса ми къде е баща ми д-р Тимчев ми каза: Нищо му няма", разказва синът Олег Стоянов.

По-късно семейството отново е извикало Спешна помощ. Възрастният мъж бил много зле. Не можел да се движи, да говори, на два пъти се изпуснал. Този път пристигналият на място друг медик установил друга диагноза: "Това е инсулт." Мъжът веднага бил откаран в благоевградската болница, където диагнозата била потвърдена.

"Баща ми е в неврологичното отделение на болницата в Благоевград и не знам дали ще оживее. Ако стане най-лошото, ще търся отговорност от д-р Евтим Тимчев, който не го докара в Спешния център", допълва мъжът.

Той разказва още, че първият доктор дори се накарал на майка му, че го викат за такъв маловажен случай.

"Направил на татко някаква инжекция, която така и не разбрахме каква е, и наредил на майка ми, ако баща ми отново се почувства зле, да звъним на личния лекар", разказва Олег.

Сега 68-годишният мъж е с пълна дясна парализа, не може да говори и гледа в една точка.

Водещи

Най-четени