Мъж, пребил с чук пенсионери, е на свобода 05.04 | 11:44

Не знаем дали утре няма да се напие, да се дрогира и да ужасът се повтори, смята семейството

От Теодора Кокаланова

Съсед нахлул посред нощ в дома на пенсионирания инженер Иван Костов и жена му Анна и ги пребил с чук. Престъплението е извършено преди няколко месеца в столичния квартал "Мусагеница". Нападателят обаче продължава да е на свобода, защото по делото все още не били събрани необходимите документи.

"Не го смятам за нормален. Той си живее под нас. Оттогава сме се засичали само веднъж. Засега нямам ново оплакване. Но не знам дали утре няма да се напие, дрогира и да се повтори нещо. За мен той е за освидетелстване, не за затвор", разказва пострадалият Иван Костов.

Старецът има видими следи от побоя и призна, че до ден днешен здравето му е сериозно разклатено от последиците след инцидента. Жена му - Анна, заеква и ходи по два пъти седмично на логопед. Нито един от двамата няма идея с какви мотиви съседът Станислав Димитров ги е нападнал.

Делото е в застой, заради забавяне на необходимите документи. Така семейство Костови продължава да живее в ужас, а само на няколко метра от тях в същата сграда живее мъжът, който във всеки един момент може отново да ги нападне, информира в. "24 часа".

Водещи

Най-четени