Мъжът от инцидента с президентския баща проговори 27.08 | 09:10

Стефчо Тодоров не искал да подпише протокола, но накрая се съгласил

От Ани Романова

Кой е виновен, кой не е, не ме интересува. Разбрахме се да нямаме претенции един към друг. Това казва пред в. "24 часа" Стефчо Тодоров – човекът, който пострада, след като бащата на президента Румен Радев – Георги, не спази знак за предимство на кръгово движение.

Специално за протокола по случая, Тодоров не искал да го подпише, но накрая се съгласил. "Казах, че в акта не е написана истината. Възразих по всички точки и тогава подписах. Дори в началото не исках да го правя, но ми казаха, че трябва да го подпиша”, уточнява пострадалият.

Припомняме, че още през почивните дни излезе информация, че в официалния протокол било записано, че Тодоров е виновен за катастрофата.

В интервюто си Тодоров подчертава, че колата на бащата на държавния глава го е засякла и той се е ударил в левия калник. Георги Радев не могъл да излезе от автомобила, защото моторизираната инвалидна количка запречвала вратата, но моментално свалил стъклото на прозореца и попитал пострадалия как е. Майката на Румен Радев също подробно разпитала Стефчо как се чувства, дали го боли нещо, дошла полиция и линейка, след като самият Тодоров подал сигнал.

Стефчо Тодоров уточнява и, че се разбрал със семейство Радеви и че случаят много се раздухал.

Той добавя, че ги посетил в село Славяново и бащата на Румен Радев бил много притеснен – искал да му се обади, но майката на президента настояла да изчака няколко дни.

За финал Тодоров споделя, че не искал да ходи по съдилищата и да вземе "такива пари", визирайки евентуално обезщетение.

Припомняме, че по случая има разследване – дали инцидентът не е умишлено укрит заради натиск, пише аctualno.com.

Водещи

Най-четени