Мъжът, прострелял "дясната ръка" на Брендо, не е бил маскиран 02.06 | 21:05

Записи от камерите в района показват, че е избягал пеша

От iNews

Мъжът, стрелял по Георги Семерджиев пред столичен хотел в квартал "Лозенец", е избягал пеша от мястото на инцидента. Това са показали записите от камерите в района на стрелбата.

От СДВР уточниха, че стрелецът все още се издирва от полицията. Той не е бил маскиран и вероятно е причакал Жоро Шопа на метри от хотела, скрит в някой от близките дворове, информира БНР.

За момента не е ясно дали неизвестният нападател е побягнал в посока към резиденция "Лозенец" или е влязъл в някоя от улиците около намиращото се на стотина метра Четвърто РУП. Криминалистите категорично отрекоха появилата се информация, че е имало скандал преди стрелбата.

За Семерджиев се знае, че е близък до Евелин Банев - Брендо, а преди време бил негов гард. По информация от полицията стрелецът е бил един. Жоро Шопа няма криминални регистрации. След преглед лекарите са го освободили за домашно лечение.

През март Софийският апелативен съд освободи сочения за кокаинов крал на Европа Евелин Банев-Брендо под домашен арест. Решението за освобождаването му дойде след настояване на защитата и след като магистратите прецениха, че няма опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. 

Банев бе задържан през 2012 година в рамките на международната операция "Кокаинови крале". Той е осъден на 20 години лишаване от свобода в Италия по обвинение за трафик на 40 тона кокаин от Латинска Америка за Европа. Междувременно у нас получи 7 години и половина присъда от Софийския градски съд за пране на пари. 

Водещи

Най-четени