Мъртвото бебе в Рила е било със сърдечен порок 03.05 | 11:11

То било донесено е в Спешна помощ – гр. Рила от бащата, който в паниката си първо излъгал, че го е намерил на улицата

От iNews.bg

Донесеното в болница тази сутрин бебе в град Рила е родено със сърдечен порок и въпреки оказаните му реанимационни действия, не е било спасено, предаде БГНЕС.

По-рано днес двумесечното бебе, увито в пелени, беше прието в 7.25 часа мъртво в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.  

Първоначално то е било донесено от мъж в Спешното на гр. Рила, който казал, че го намерил на улицата по очи. Впоследствие се оказало, че около 35-годишният мъж му е баща.

По неговия разказ той видял рано сутринта, че бебето не диша, опитал сърдечен масаж, но то било вече посиняло. Занесъл го във Филиала на спешната помощ в Рила. В паниката си казал, че го е намерил на улицата. Приелият бебето фелдшер Мирослав Корчев разказа, че бащата буквално влязъл в спешната помощ и оставил бебето на масата.

То било веднага качено в Спешна помощ, която поела към МБАЛ – Благоевград. По пътя Корчев опитал реанимационни действия, включително подаване на кислород, но бебето било вече мъртво.

Веднага след родителите, към 8.15 в спешното пристига полицейска патрулка. Униформените са взели показания на родителите, след което те са поети от следствен екип. Родителите на починалото бебе не са от малцинствата, а една от бабите е медицинска сестра в благоевградска специализира болница.

 

Към 9.30 часа тази сутрин тялото на починалото момченце е транспортирано за аутопсия в Кюстендил, за установяване причините за смъртта му. 

Водещи

Най-четени