Мюсюлманите в Рибново пропищяха от пиян даскал, но децата го харесват 20.01 | 13:21

Г-н Арнаудов признава, че си пийва, но никога на работа

От iNews.bg

Родители на деца от гърменското село Рибново алармират институциите за пиян учител. Осман Арнаудски, според техните твърдения, често влизал почерпен в час, идвал пиян и на родителски срещи.

Исмаил Люматов, чието дете е ученик, твърди смята, че всяка сутрин директорът трябва да носи дрегер и да проверява учителя. Случаят стигнал до РИО, а оттам и до МОН.

Децата, на които преподава Арнаудски, признават, че миризмата му е странна, обаче казват, че го харесват, защото не бил строг.

"Учителят по география е временно отстранен от работа, аз доколкото разбрах тази сутрин докато идвам, колегата по география е в болнични и нямам представа как ще продължи”, каза пом.-директорът Манчо Джуркин, цитиран от bTV.

Той подчерта, че не е виждал преподавателя да се разхожда пиян: "Сега че колегата вечер си употребява алкохол, това е публична тайна. Ролята на алкохола в мюсюлманското общество изобщо се отрича и ми се струва, че се преекспонира”.

Учителят Арнаудски стопанисва училищната лавка. Казва, че никога не пие в учебно време, а залитането си обяснява с болки в крака.

"Аз имам проблем с колянната става, шипове на коляното и когато тръгвам по стълбите, главно по стълбите се налага така малко да се подпирам по парапета и именно затова, може би някой си там - така и не го и познавам, не съм го видял, въпросния господин, там който подал жалбата, че съм залитал – това е целият проблем”, категоричен беше Осман Арнаудски.

"От когато съм станал учител, тука алкохол не се продава. Дори жена ми не ми позволява тука да внасям алкохол. Тука не, с колегите, с някои от колегите, винаги сядаме, пииваме по една ракийка, по една биричка, ама не тука, в близко заведение”, обясни преподавателят.

Водещи

Най-четени