Мюсюлманите празнуват Рамазан байрям 05.07 | 15:30

Премиерът Бойко Борисов ги поздрави по случай празника

От iNews.bg

Днес за мюсюлманите у нас започва празникът Рамазан байрам, с който приключват постите на свещения месец Рамазан. У нас той е популярен още и като Шекер байрям заради сладкишите, с които се черпят вярващите по случай края на едномесечния пост. По време на свещения месец Рамазан мюсюлманите се въздържат от ядене, пиене и сексуални сношения от изгрев до залез.

По случай празника премиерът Бойко Борисов поздрави мюсюлманите със специално обръщение.

"Уважаеми мюсюлмани, приемете сърдечните ми поздрави по случай Рамазан байрам. Бъдете здрави и нека да има спокойствие в душите ви, любов и разбирателство в домовете ви. От многобройните си срещи с вас съм се убедил във вашите добронамереност и трудолюбие. Вярвам, че те допринасят за успеха на цялото ни общество, което винаги е било пример за толерантност между изповеданията и етническите групи.

Големите религиозни празници у нас сплотяват не само хората от съответната общност, но правят и останалите ни сънародници съпричастни към радостта им. Дълбоко вярвам, че ще запазим тези добри отношения, защото, каквото и да правим, наша опора трябва да останат общочовешките принципи на уважение един към друг, съпричастност и човечност.

Честит празник!", написа премиерът.

Водещи

Най-четени