Н. Младенов е попречил върху взаимоотношенията ни със Сирия 26.11 | 10:22

Това заяви за iNews сирийският посланик у нас Башар Сафие

От Елица Елефтерова

Организираната от Николай Младенов среща на сирийската опозиция в България е попречила много върху взаимоотношенията между Сирия и България.

Това заяви в интервю за iNews временно управляващият посолството на Сирия в София Башар Сафие. Той посочи, че принципно взаимоотношенията между Сирия и България са много силни и много стари.

Сирия приема тази среща на бившия ни външен министър с хора от опозицията в арабската страна като стъпка, която не допринася с нищо добро за българо-сирийските взаимоотношения, става ясно от думите му.

Това обаче вече е минало и в момента се обръща внимание на отношенията със сегашния външен министър на България Кристиан Вигенин.

Башар Сафие заяви, че се надява сегашният български външен министър и правителството ни като цяло да работят за изграждането на по-добри взаимоотношения между Сирия и България.

Това, според него вече се вижда и в начина, по който се работи за справяне с бежанската криза в страната ни. Сафие посочи, че вече има сирийци, на които посолството е помогнало да се приберат в родината си.

Сафие разчита на добрата работа с българското правителство за справяне с проблема с бежанците и призова сънародниците си, които се намират в момента в страната ни да се завърнат обратно в родината си като подчерта, че от посолството ще направят всичко възможно това да стане в най-кратки срокове.

Очаквайте цялото интервю с Башар Сафие. 

Водещи

Най-четени