НА ЖИВО! Генералната репетиция преди Великото Народно Въстание събра хиляди, които искат да "изринат кочината" 01.09 | 21:30

"Днес ще бъде последният ден на мирен протест. Започнахме трима, пожелаха го хиляди. Пожелахме с мир да спечелим война, светът не познава подобно явление", казаха от Отровното трио

От iNews.bg

"Борисов, хората идват, за да метат”, отсече Арман Бабикян от "Отровното трио”, който пръв се качи на трибуната на протеста в 55-я ден на гражданско недоволство.

ГЛЕДАЙТЕ СЛУЧВАЩОТО СЕ НА ЖИВО ТУК

Цитирайки съмишленика си от триото проф. Велислав Минеков, Бабикян надъха хората ден преди обявеното за велико народно въстание гражданско недоволство, насрочено за 2 септември.

"Нашето търпение позволи държавата ни да бъде превзета от корупция и ежедневно насилие. Оковани във философията на оцеляването допуснахме да бъдем съучастници на криминална власт от неграмотни и крадливи субекти. Случайни уроди диктуват унищожената справедливост и личен просперитет. Можещият беше ограбен, мислещият оставен в нищета, съзнателният прокуден в чужбина.

Време е ви казвам, време е!

Днес ще бъде последният ден на мирен протест. Започнахме трима, пожелаха го хиляди. Пожелахме с мир да спечелим война, светът не познава подобно явление. Силата на нашето самочувствие за справедливост е оръжието, с което ще завърнем държавността и националното ни самочувствие. Освободители не очаквайте, няма, няма и да има. Ние ще бъдем освободителите”, прочете Бабикян, написаното от професора.

Бабикян анонсира, че утре предстои окупация на Народното събрание до постигане на поставените искания – оставка на правителството, оставка на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и честни и свободни избори.

"Страшен страх тресе кочината”, заяви веднага след като Бабикян слезе от трибуната проф. Велислав Минеков. Той посочи, че само за половин ден днес в София са докарани 8 хиляди души полиция от цялата страна.

"Премахваме ги и се запътваме към честни и свободни избори. Нищо повече не искаме”, заключи проф. Минеков.

По-рано днес във Варна се проведе протестно шествие с факли. Много от участниците в демонстрацията, отправила се към входа на Морската градина, ще потеглят към София, за да се включат във всенародното въстание утре.

Най-четени