НАП Варна продава 10 килограма злато 03.12 | 16:04

Златото е отнето или изоставено в полза на държавата от Митница Варна

От Силвия Стоядинова

Близо 10 килограма злато продават на търг инспекторите по приходите от отдел "Продажби” при НАП Варна, съобщават от пресцентъра на приходната агенци в морския град.

Златото е отнето или изоставено в полза на държавата от Митница Варна.

За продан са обявени синджири, пръстени, гривни, медальони от жълто злато, като всички бижута са проверени за чистота на благородния метал и са маркирани с държавен знак.

На търга се предлагат и 43 броя сребърни монети, като част от тях са възпоменателни на БНБ и притежават необходимия сертификат.

Началната тръжна цена на обявените за продан накити е 270 000 лева, но те са разделени в 10 отделни групи, за да може в търга да се включат лица с различни финансови възможности.

Търгът ще се проведе на 15.12.2010 г. в сградата на териториалната дирекция, а желаещите да участват в него могат да извършат оглед на продаваните вещи от 8 до 11 декември в трезор на "Инвестбанк”.

В търга могат да се включат лица и фирми, които са регистрирани в Министерството на финансите, съгласно Валутния закон.

Желаещите да наддават за накитите и монетите трябва да преведат депозит в размер на 20% от началната продажна цена на съответната група до 11.12.2010 г. Тези от тях, които участват за няколко групи, трябва да внесат депозит за всяка от тях поотделно.

Условията за провеждане на търга, списък на вещите, продажната им цена и размерът на депозита са на разположение в сградата на ТД на НАП – Варна, бул. "Осми приморски полк” № 128, ет.5, стая 521, както и на страницата на НАП в Интернет: http://www.nap.bg.

Допълнителна информация за търга кандидат-купувачите могат да получат и на телефони: 052/360734 и 052/303419.

Водещи

Най-четени