НАП запечата заведение в София 09.06 | 19:15

Три дни след затварянето на ресторанта, съдът реши заведението отново да отвори врати

От iNews

Служители на НАП запечатаха луксозен столичен ресторант, който се намира на територията на плувен комплекс "Диана". Причината - едно от фискалните устройства не е било свързано с Приходната агенция, научи NOVA. Освен това, на собствениците ще бъде наложена глоба. Санкциите могат да бъдат обжалвани в съда.

Проверките на "Фискален контрол" са ежедневни, следят се фискалните устройства в търговските обекти, издава ли се или не документ за продажбите, отговарят ли те на изискванията, наличностите в касата и маркираните суми и други. В рамките на контролните си действия, данъчните инспектори извършват контролни покупки и прилагат т.нар. способ "таен клиент" или провеждат т.нар. явно наблюдение, което означава, че те се легитимират и в продължение на няколко дни присъстват в заведението или хотела, напомнят от НАП.

От заведението заявиха за NOVA, че след подадена жалба до министъра на спорта са подложени на натиск от държавните институции.

Три дни след затварянето на ресторанта, съдът реши заведението отново да отвори врати. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, казват от управата на ресторанта. В официална позиция до NOVA се казва, че за 6 поредни дни в заведението са извършени 10 проверки - явни и като "таен клиент" от 22 служители на НАП, при които не е установено укриване на приходи.

Водещи

Най-четени