НАП пуснаха на търг уникални златни и сребърни изделия 19.06 | 18:09

Предложенията за участие в търга се представят в срок от 30 юни до 2 юли

От Цанка Донкова

Повече от четири килограма златни и сребърни изделия, на обща стойност над 65 хиляди лева, пусна на търг столичната НАП, съобщават от агенцията.

Изделията са държавна собственост, съхраняват се в Монетния двор на гара Искър, където могат да бъдат огледани от 30 юни до 2 юли 2014 година. Около 1,5 килограма от обявените за продан изделия са златни.

По-голямата част от тях са стари бижута - колиета, медальони, обеци, гривни, брошки, пръстени и други. Изработени са от злато с различна чистота на метала - от 8 до над 22 карата и не са маркирани. Повечето са инкрустирани с естествени и синтетични камъни - диаманти, изумруди, сапфири. Сред златните вещи има и табакера, зъболекарски дискове, кутия с блюдо, монети.

За продан са обявени и близо три килограма сребърни изделия. Предлагат се предимно комплекти от бижута, монети, както и сребърни прибори за хранене, датиращи от 1896 г. с гравиран монограм (фамилен герб).

Голяма част от продаваните на търга изделия са уникат и авторска изработка, а други са с антикварна стойност. Всички вещи са разделени в пет групи и за всяка от тях може да се наддава поотделно.

Предложенията за участие в търга се представят в срок от 30 юни до 2 юли 2014 година. До 2 юли трябва да бъде внесен и депозит от 20 на сто от първоначално обявената тръжна цена за съответната група.

Ако един купувач участва за няколко групи, трябва да представи предложение и да внесе депозит за всяка от тях поотделно. Всички постъпили предложения ще бъдат разгледани на 4 юли 2014 година.

Водещи

Най-четени