НС ще се съобрази с всички заявки на българските граждани за промени в законите 17.03 | 21:15

Красимир Янков обсъди във Варна промени в Закона за движение по пътищата

От Ивелина Георгиева

"Народното събрание ще се съобрази с всички заявки на българските граждани за промени в законите”. Това обеща депутатът от Коалиция за България Красимир Янков, който присъства на среща с областния управител на Варна и ръководството на Районната колегия на наториусите, на която се дискутираха промени в Закона за движение по пътищата.

Темата на срещата бе концентрирана в промените в закона, касаещи реда за прехвърляне на собствеността на МПС.

Областният управител на Варна Иван Великов подчерта, че законодателят трябва да бъде прецизен при промяна на действащите закони и да изслуша аргументацията на всички засегнати страни.

Промените предвиждат прехвърлянето на собствеността на МПС да се извършва не от нотариуси, както е ставало до сега, а от общинските администрации. Според юристите това е сериозна предпоставка за корупция.

Те поставиха акцент върху добрата практика, която съществува в момента и изразиха своите опасения от възможностите за измами, предаде БТА.

Красимир Янков увери нотариусите, че за мандатоносителя в лицето на "Коалиция за България” водещ мотив в законодателството са инициативите на гражданите.

"Трябва да бъдат чути всички страни и да не се забравя, че политиците са тези, на които българският гражданин е работодател”, заяви още Янков.

Водещи

Най-четени