На Острова: Слънчев бряг е сред най-изгодните места за почивка 20.07 | 18:11

Други евтини места за ваканция са португалският Алгавре в Португалия и Коста дел Сол в Испания, пише британското издание "Дейли таймс"

От iNews.bg

България и Турция са сред най-евтините дестинации в Европа за семейна почивка през лятото, пише британският "Дейли таймс", цитиран от Канал 3. 

Други изгодни места за ваканция са португалският Алгавре и Коста дел Сол в Испания. Според изданието, най-големият разход за хората по време на почивката са парите, които харчат в ресторанти за храна - средно семействата харчат около 336 паунда в заведения, магазини и барове. 

Единствено в Слънчев бряг почиващите могат да намалят този разход, тъй като там цените са паднали с 14% в сравнение с миналата година. За около 32 паунда 4-членно семейство може да вечеря в курорта. Това прави Слънчев бряг по-евтин курорт дори от турския Мармарис, пише "Дейли таймс". 

За едноседмична почивка в българския курорт семействата могат да очакват да похарчат около 225 паунда, което е близо 3 пъти по-малко от средните разходи на семейство по време на ваканция в Италия, Франция или Хърватия.

Водещи

Най-четени