На Петровден - двоен празник в Павликени 29.06 | 12:14

Навършват се 70 години от обявяването на Павликени за град

От Лазар Тодоров

На тържествено заседание общинските съветници обявиха четирима почетни граждани, съобщиха от общинската администрация.

Това са инж.Румяна Сиракова - дългогодишен секретар на общинската администрация, доц.д-р Кирил Драганов - хирург, инж. Венцислав Иванов - първият демократично избран кмет на общината през 1991 г. в два последователни мандата, д-р Колю Бянов - лекар в Александровска болница. Директорът на музея в Павликени Нели Цонева е носител на плакет, за дългогодишния си принос за развитие на музейното дело в региона.

Снощи в Летния театър е бил представен и за първи път и химнът на града, в чест на юбилея му. Той е бил изпълнен от Михаил Белчев и съпругата му Кристина, съобщава БТА.

Автор на музиката е композиторът Стефан Димитров, а текстът е дело на почетния гражданин на Павликени Матей Шопкин. За аранжимента се е погрижил Пламен Велинов. Химнът е записан съвместно с хора на БНР.

Тържествата ще продължат и тази вечер на градския площад"Свобода", където кметът на Павликени инж. Емануил Манолов ще представи пред обществеността новите почетни граждани на града, след това ще се състои концерт с участието на групите "Сигнал" и "Нойз".

Водещи