На какво ли не сме способни от ревност 16.03 | 13:31

Мъж подпали спалнята на бивше гадже

От Теодора Кокаланова

Ревнивец подпали спалнята на бившата си приятелката. 42-годишният Георги Камбарев разби жилището на екслюбима си в Пловдив. Първоначалното му намерение било да я изчака, за да поговорят и да я разубеди да не се разделят. След като дълго време тя не се прибрала, той се вбесил, защото решил, че се среща с друг. За щастие подпалил контролиран пожар и го изгасил.

Мъжът предизвикал пожара с цел да накаже бившата си половинка, тъй като не бил съгласен да сложат край на връзката си. Излязъл на терасата и грабнал туба, пълна с 4,5 литра нафта. Обилно полял леглото в спалнята и пътеките от двете й страни. Подпалил спалнята и килимите около нея и после загасил пламъците. Огънят и пушекът обаче повредили спалнята, гардероба, входната врата, латекса по тавана и стените на хола и тапетите в спалното помещение.

702 лева е стойността на унищоженото и повредено имущество според оценъчната експертиза. При полицейския оглед били иззети отпечатъци от десния палец на Камбарев. При разпитите по време на разследването Камбарев се признава за виновен. Районната прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Камбарев, предаде в. "24 часа". 

Най-четени