На среща с американския бизнес Борисов обеща коледни бонуси за пенсионерите 12.10 | 16:27

Благодарение на борбата с контрабандата ще има пари и за учители, фермери и магистрали

От Ростислава Иванова

Премиерът Бойко Борисов обеща надбавки за пенсионерите за Коледа и Нова година, повече пари за учителите, фермерите и магистралите. Това стана по време на дискусионна кръгла маса "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана ежегодно от Американската търговска камара в България.

Министър-председателят обясни, че това ще е възможно, благодарение на 17 пъти по-високите приходи от неосъществена контрабанда, с което правителството се справя успешно.

"Контрабандата генерираше най-голямата корупция. От началото на годината досега, благодарение на звената, които направихме, 17 пъти вдигнахме приходите. Тези пари са текли години наред - 2,3 млрд. повече сме събрали в бюджета от началото на годината. Представяте ли си какво е загубила държавата?! Когато им се обединиха системите, вече няма как да шикалкавят. В тази посока няма да спрат действията", увери той американските инвеститори.

След което обясни, че, благодарение на по-големите приходи от борбата с контрабандата, пенсионерите ще получат повече пари за Коледа и Нова година, ще има повече пари за учителите, земеделските производители и магистралите.

"И на нас ни хареса, защото дадохме 100 млн. повече на пенсионерите. Планираме за Коледа и Нова година пак да го направим. 106 млн. лв. на тютюнопроизводителите, 20 млн. лв. на учителите, 50 млн. лв. за животновъдите, 100 млн. за магистралите. Всичко това е от тези приходи", изтъкна Борисов.

Премиерът обеща и успехи в борбата с корупцията. "Звената, които се борят с корупцията са тихи, безмълвни. Скоро в енергетиката ще чуете, както и в други места. Няма хубава и лоша корупция. За всички - един аршин! Който е сгрешил, ще си понесе отговорност. Имаме и волята, и желанието, а това ще доведе много повече инвеститори в България", заяви министър-председателят.

 

 

Водещи

Най-четени