Наглост! Крадец пи кафе, докато извършва обир 04.10 | 11:02

Апашът се е разминал за секунди със служителка на обекта

От Цанка Донкова

Истинска наглост е демонстрирал крадец, докато е извършвал обир. Апашът е решил, че след като задигне каквото си е харесал, необезпокояван може да изпие и една чаша кафе, съобщава в. "24 часа".

Крадецът е решил да претараши частна клиника и е успял да вземе лаптоп и скъпа техника. Точно преди да си тръгне обаче е решил да пие и едно кафе от машината в офиса.

След дълго оглеждане с отворена уста, няколко неуспешни опита да се качи на терасата от първия етаж и проба на всеки прозорец, покрит с железни решетки, той е намерил алтернативен вариант. Благодарение на малките си размери, обирджията е влязъл през дупка, направена за климатик.

Той успешно се е промъква в клиника, която в този час се е намирала млада жена. По информация от полицията, виновникът се е качил на козирка, с височина от три метра и половина и то посред бял ден. Без да се е притеснил, че навън е светло и че някой може да го спипа, разбойникът се е разхождал хладнокръвно.

В този момент в сградата е имало млада жена, която се е готвела да отвори обекта. Въпреки това двамата "на косъм" са се разминали един от друг, което само е спестило стреса на жената. Докато оглеждал помещенията, апашът е видял кафе машина и е решил да си направи кафе, което е било връх на наглостта му.

Непосредствено след това той си тръгва, а в помещението влиза все още спокойната жена, която буквално след секунди изпада в паника, виждайки всички разбити врати и откраднати вещи. Крадецът успява да се изниже, но не за дълго.

Изплашената жена веднага звъни на охранителната фирма, от където тръгват по следите на извършителя. След няколко часа, частните гардове откриват крадеца преди полицията и сигнализират за неговото местонахождение. Така се стига и до задържането му пред жилищен блок до моста на ВХВП.

Оказва се, че това не е първият обир на младежа. В дома му са открити една камара откраднати вещи. Съседите разказват, че той редовно създава проблеми и вдига скандали на хората, с които живее.

Водещи

Най-четени