Награди за пострадалите пожарникари в Езерово 10.09 | 12:52

Все още няма официална информация от проверката на инцидента

От Цанка Донкова

Седмината пожарникари, които пострадаха при взрива на цистерна на гара  Езерово, бяха наградени. Това стана на церемония в Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Пожарникарите бяха удостоени с почетен знак и грамота за проявената смелост и героизъм.

По повод празника награди получиха още четирима служители на противопожарната служба. Двама от пострадалите пожарникари Трифон Трифонов и Красен Костов бяха категорични, че независимо от инцидента не мислят да сменят работата си. Красен Костов бе с 23 процента изгаряния, а Трифонов – с почти трета степен изгаряне на ръцете, допълва БТА.

Началникът на противопожарната служба във Варна – комисар Тихомир Тотев, информира, че все още не е получил официалната информация от проверката на инцидента. Той бе категоричен, че пожарникарите с риск за живота си са успели да предотвратят втори взрив.

След церемонията по награждаването, на която присъстваха министър Десислава Терзиева, кметът Иван Портних, областният управител Иван Великов, бе отслужен водосвет за здраве.

Водещи

Най-четени