Над 10 задържани и 3 иззети пистолета заради снощната стрелба 09.06 | 13:30

Издирват се още лица, образувано е досъдебно производство за убийство и опит за убийствоИздирват се още лица, образувано е досъдебно производство за убийство и опит за убийство

От iNews.bg

Над 10 души са задържани по случая с престрелката в Слънчев бряг. Това каза по врем на обща пресконференция на областното МВР и прокуратурата в Бургас диркеторът на ОДМВР в града ст. комисар Калоян Калоянов, предаде "Фокус". Комисар Калоянов посочи, че към момента се установява съпричастността на задържаните към случилото се. Калоянов допълни, че се издирват още лица.

Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова пък посочи, че прокуратура работи по няколко версии за случилото се. Засега основна остава тази, съобщена снощи от комисар Георги Костов - спречкване за паркоместа между приятеля на дъщерята на Очите - Станислава, и собственикът на заведението "4 You".

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров заяви, че е е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за 2 престъпления. Едното е убийството на 46-годишния Александър Алексиев, а другото е опит за убийство на 43-годишния Димитър Желязков.  Три пистолета са иззели полицаите след кървавия инцидент в заведението "4 You" късно в сряда, разкри още той. Едно от оръжията е пистолет "Макаров" със заличени номера.

Другото иззето огнестрелно оръжие е законно притежавано, а от гардове на Митьо Очите е иззето и газово оръжие, допълнва "24 часа". Два проектила са изкарани от тялото на убития 46-г. мъж, които са предадени за балистична експертиза. Тя ще бъде решаваща при повдигането на обвинение, тъй като от нея ще стане ясно кой е натиснал спусъка. 

Водещи

Най-четени