Над 10 км опашка от ТИР-ове на Капитан Андреево 15.11 | 13:09

Продължава засиленият контрол и превантивните мерки за сигурност по границата с Турция

От iNews.bg

Опашката от ТИР-ове на "Капитан Андреево” е 10 км и продължава да се увеличава. Продължават засиления контрол и превантивните мерки за сигурност по границата с Турция.

Причина за колоните е въведеният 100 процента граничен контрол като част от мерките на правителството след терористичните атентати във френската столица Париж. Сериозните проверки забавят обработката на документите за самоличност. Почти всеки ТИР се прекарва през рентген, а граничните полицаи търсят укрити лица.

Леките автомобили също се проверят - изискват се документите на превозното средство, както и на пътниците. Всеки от тях се проверява в база данни, нещо, което до този момент не важеше за граждани на Европейския съюз.

Междувременно МВР и ДАНС започнаха мащабна операция срещу нелегални мигранти и каналджии на бежанци в Югоизточна, Централна и Северозападна България.

На фона на засилените мерки на пътя преди пункта цари транспортен хаос. Второ денонощие магистрала "Марица” прилича на паркинг – има ТИР-ове в аварийната лента и в скоростното платно, съобщи бТВ.

Чакането с часове изнервя шофьорите и в опит да изпреварят колоната някои предприемат забранени маневри. Това води до допълнително задръстване. Заради засиления граничен контрол и по-бавното обработване на документи от службите препоръчват на българските граждани да не пътуват зад граница, ако не е спешно.

Водещи

Най-четени