Над 100 сигнала за паднали дървета, клони и светофари в София 22.11 | 14:46

Десетки екипи на общината, пожарната и поддържащи фирми работят за отстраняването на щетите

От iNews.bg

Стотици щети нанесе ураганният вятър в София. До обяд са постъпили 125 сигнала за паднали дървета, клони и други. Това съобщават от пресцентъра на Столична община, предаде БТА.  Редица служби са задействани за отстраняване на проблемите по тротоари, улици и т.н. Звеното за аварийно-спасителни дейности на Столичната община, екипи на пожарната и районните администрации продължават работа по сигналите. В дейностите участват и служители на "Зелена система" и Столичния инспекторат. Екипите обезопасяват надвиснали ламарини, като на места, където това е затруднено, се поставят и предпазни ленти. Осем екипа на фирми, ангажирани с поддръжката на уличното осветление, работят по отстраняването на възникнали повреди по мрежата. Екипите работят в "Овча купел - стара част", в селищата Световрачене и Чепинци в район "Нови Искър".

Паралелно на много места в столицата вятърът е причинил щети и е повредил и светофарни уредби. Фирмите, ангажирани с поддръжката им, работят по отстраняването на щетите, съобщава "Фокус”. Повредени светофари има на "Околовръстен път” и ул. "Любляна”, при Мол "Парадайс”, на бул. "Александър Малинов” и ул. "Филип Аврамов”. Демонтирани са счупени уредби  на "Симеоновско шосе”, ул. "Монтевидео”,  "Околовръстен път” и др. 

Заради продължаващия вятър, от Столичната община съветват гражданите да отстранят от прозорците и балконите си недобре закрепените предмети. Собствениците на строителни фирми трябва да проверят състоянието на оградите и скелетата по обектите си, както и да предприемат действия по обезопасяването им. Призовават се гражданите да са внимателни при придвижването им на открито. 

Водещи

Най-четени