Над 1000 души подкрепят с подписка полицая, застрелял ром 02.04 | 09:36

Състоянието на Лулоев било тежко - изпаднал в криза

От Христина Рафаилова

Над 1000 човека са подписали в подкрепа на полицая от разложкото село Баня, който простреля ром, предаде Нова телевизия. 

Иван Лулеов  простреля крадеца на кабели, след като той го нападнал с брадва.

Жената на полицая Елена заяви, че съпругът и  е в тежко състояние в момента. Той бил хипертоник и изпаднал в криза след случилото си и вдигнал кръвно. 

Тя добави, че той не говори за случая. По нейни думи той не споделял в къщи за служебните работи. 

На въпрос дали се чувства убиец Елена каза, че той не се чувства такъв, тъй като е отишъл да  изпълни задълженията си и не е тръгнал с намерението да отнема живота на някого. 

Съпругата на Лулеов каза, че се страхува за здравословно състояние на мъжа и децата си. 

Тя добави, че след инцидента колегите на Лулеов от Транспортна полиция веднага са отишли при нея и постоянно и помагали.

Елена добави, че познати и непознати са й оказали подкрепа при събирането на гаранцията от 5000 лева, наложена на мъжа й. 

"За нас това са много пари", сподели тя и обясни, че до скоро тя е била безработна и едва от два - три месеца в дома им влизат две заплати. 

Хората, които събират подписите обясниха, че не подкрепят служителят на реда, само защото е убил ром. Те твърдят, че в подписката стоят имената и на представители на малцинството. 

Организаторката на подкрепата за полицая мотивира действията си това, че ако Лулеов бъде осъден, никой полицай няма да си изпълнява задълженията да пази хората. "Всеки от тях би си казал - "Защо да се занимавам, след като мога да бъда осъден", заяви тя. 

Всички, подкрепящи полицая твърдят, че е добър човек. 

 

Най-четени