Над 2 600 седмокласници чакат второ класиране в София 04.07 | 19:45

Изненадващо много ученици не са се записали на първо класиране, обявиха от РИО

От iNews.bg

В София 2619 седмокласници са подали заявления за втория етап на класирането в гимназиите, обяви шефката на РИО София Ваня Кастрева. Вече са обявни резултатите от второто класиране за прием в гимназиите по наредба 11 и те могат да се проверят на сайта на МОН.

При записването от първото класиране в София не са се явили 467 ученици и така са освободени места за участие във втория етап на класирането. И този път извън класирането има ученици и това са 184 седмокласници, и се надявам, че на третия етап на класирането те ще бъдат приети, каза Кастрева, цитирана от БТА.

Некласираните 184 ученици във второто класиране са част от тези 401 ученици, които не бяха класирани в първия прием в София.

Ваня Кастрева каза, че през тази година има изненадващо много ученици, неявили се да се запишат при първото класиране в едни от най-желаните училища в София. В 91-ва Немска езикова гимназия не са се явили 8 ученици, за да се запишат, в Софийската математическа гимназия - 18 ученици, в Първа английска гимназия - 15, в 164-та Испанска езикова гимназия - 10ученици, във Втора английска гимназия не са се записали 7 ученици. Тези места вече са заети от други ученици при второто класиране, които са пожелали да бъдат приети на по-предни желания.

Водещи

Най-четени