Над 20 ученици се биха в Правец след уговорка в мрежата 05.02 | 12:06

Разпитани са 24-ма участници в побоя, други се издирват

От Диана Цветкова

Над 20 ученици си спретнаха масов бой в Правец, след като се организираха в социалната мрежа.

Сбиването е станало вчера (4 февруари) около 10 часа пред езиковата гимназия в града. След като директорката на училището подала сигнал за мелето, на мястото пристигнали полицаи, които успели да задържат 24-ма младежи – 20 непълнолетни и четирима, навършили 18 години.

Децата са от езиковата гимназия в Правец, професионалната гимназия по техника и мениджмънт в Ботевград, професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и ученици от Етрополе. 24-мата са разпитани, като се установяват още младежи, участвали в боя.

До предварително уговореното сбиване се стигнало, след като дни по-рано деветокласници от езиковата гимназия в Правец били на парти на своя съученичка в Етрополе. Там се сдърпали с местни младежи, но майката на момичето прекратила спречкването, като повикала полиция.

На 2 февруари учениците от езиковата гимназия вече започнали организация за среща за "изясняване" на отношенията – в социалната мрежа. Онлайн те се разбрали да се съберат на 4 февруари пред училището си, за да се саморазправят с нападателите от Етрополе. По същия начин се организирали и техните опоненти.

Така вчера двете враждуващи групи се събрали и започнали да се налагат.

При сбиването с леки телесни повреди са двама абитуриенти от езиковата гимназия.

Задържаните 20 непълнолетни младежи са разпитани, а след това са предадени на родителите им, на които са съставени предупредителни протоколи. Разпитани са и четиримата пълнолетни ученици, като за случая е уведомен районен прокурор от Ботевград.

Продължава работата по пълното изясняване на случая и установяване на всички участници в сбиването.

Това е пореден случай на масов бой между ученици, организиран в интернет пространството. В края на януари в подобно сбиване участваха 15-ина деца в Русе.

Водещи

Най-четени