Над 2000 кандидат-студенти се потят над българския език в УНСС 05.07 | 10:10

Изпитът е част от започналата кандидатстудентска изпитна сесия

От Теодора Кокаланова

На първия изпит от редовната кандидатстудентска изпитна сесия в Университета за национално и световно стопанство по български език и литература се явяват 2162-ма кандидат-студенти, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

От УНСС припомнят, че на предварителните изпити се явиха близо 10 000 кандидат-студенти. Тези, които са се явили и на предварителни, и на редовни изпити в УНСС, ще участват в класирането с по-високата оценка.

Приемът в УНСС е по професионални направления и поднаправления. След успешно завършен втори курс студентите кандидатстват за специалност в направлението и поднаправлението, в което са се обучавали през първите четири семестъра и се класират по успех и посочено желание. Дотогава те са се ориентирали и могат да направят информиран избор.

Най-много са кандидатите за поднаправленията "Финанси, счетоводство и контрол", "Икономика и бизнес" и "Право". Сред кандидатите са и 68 близнаци.

От новата учебна година УНСС ще обучава студенти в 47 бакалавърски специалности, от които в десет обучението ще е изцяло на английски език. Новите специалности са четири - "Творчески индустрии и бизнес", "Индустриален бизнес", "Мениджмънт на недвижимата собственост" и "Икономическа социология и психология".

Вторият изпит от редовната сесия в УНСС е на 6 юли и е по чужди езици (английски, немски, френски, испански и руски). На 7 юли е изпитът по история на България, на 8 юли - по журналистика (писмен), на 9 юли - по география на България, на 10 юли - по математика, и на 11 юли - по журналистика (устен), предаде в. "24 часа".

Първото класиране ще бъде обявено на 14 юли. УНСС ще приеме през новата учебна година 4194-ма първокурсници в редовна и дистанционна форма на обучение. 

Водещи

Най-четени