Над 230 военнослужещи се завърнаха от Афганистан 30.01 | 15:41

Те в продължение на 198 денонощия изпълняваха задачи в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF)

От Андриян Георгиев

Снощи на летище "София" са кацнали бойците от 21-я контингент от Въоръжените сили на България, участвал в операцията на международните сили за сигурност в Афганистан.

В страната се върнаха повече от 230 военнослужещи, които в продължение на 198 денонощия изпълняваха задачи в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). В състава на контингента са Пета рота за охрана на външния периметър на летище "Кабул"; военнополицейско подразделение; щабни офицери и медицински екипи.

Българските военни изпълняваха денонощни дежурства в различни бази и обекти на НАТО в зоната им за отговорност, посочва БТА.

Министърът на отбраната Аню Ангелов благодарил на бойците и им пожелал след предстоящата почивка и срещата със семействата и близките им, "да продължат все така отговорно да изпълняват поставените  задачи, да споделят опита си със своите колеги и да повишават подготовката си".

Водещи

Най-четени