Над 30 пожара бушуваха в Монтанско за ден 19.03 | 14:06

Всичките пожари са предизвикани от човешка небрежност или са запалени умишлено

От Андриян Георгиев

След като вчера (18 март) температурите в Монтанско достигнаха 25 градуса, пожарите в региона рязко зачестиха. През вчерашния ден са се разразили 33 пожара, съобщават от МВР-Монтана.

Над 150 декара сухи треви и храсти са изгорели на различни места около Монтана, като най-големият пожар е бил по брега на язовир "Чернила".

Над 200 декара са изгорели в землището на село Бистрилица, по 100 декара са изгорели край селата Клисурица,  Комарево и Буковец.

Край планинското село Копиловци са изгорели 70 декара, в полето край град Брусарци - 30 декара и т.н.

Всичките пожари в полето и планината са предизвикани от човешка небрежност при боравене с огън на открито или са запалени умишлено.

Освен полскитепожари вчера са гасени и няколко пожара в домове и фирми, посочва БТА.

В Берковица се е запалила площадка на фирма за съхранение на фуражи. Благодарение на бързата намеса на  местните огнеборци са изгорели само 15 дървени палета и 20 пластмасови касетки, спасени са помещенията с фуражите.

Във вилната зона "Садовете" край Лом са горели три вили на различни стопани, след като около тях е пламнала суха трева на  площ от 17 декара. Щетите по вилите все още се уточняват.

В град Вълчедръм се е запалила частна къща, огънят е нанесъл щети за 3 500 лева. Причината за пожара е небрежност на собственика при палене на огън в двора.

Най-четени