Над 35 сигнала за фалшиви пълномощници на местните избори в София 03.11 | 12:30

И на втория тур изборните книжа за столицата ще се приемат в зала "Арена Армеец"

От iNews.bg

В София битката за местна власт е между сегашния кмет, издигнат от ГЕРБ - Йорданка Фандъкова и независимият кандидат, подкрепен от БСП - Мая Манолова. И на втория тур изборните книжа за столицата ще се приемат в зала "Арена Армеец".

В София вотът наистина ще в по-лесен, защото дългата бюлетина с общински съветници вече я няма. А именно в нея се допускаха най-много грешки на първи тур. Иначе в 22 от 24 района на София се провежда избор за районен кмет. На първия тур на местните избори бяха избрани кметовете на Банкя и Кремиковци. В селата на територията на Столичната община вече са избрани 24 кметове на кметства, а днес жителите избират още 8.

От началото на изборния ден в ОИК са постъпили над 35 сигнала за фалшиви пълномощници. Полина Витанова от ОИК обясни за БНТ, че това са хора, на които вече им е отказано да бъдат пълномощници, а сега отново настояват да влязат в стаите за гласуване. Това е създало напрежение в столичния квартал "Младост", където т.нар. пълномощници ментета са отказвали да напуснат училището, а сигналите за такива нарушения има и от Люлин. и от Обеля.

Над 600 полицаи от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) са ангажирани с охраната на втория тур на изборите, част от тях са и пред "Арена Армеец", където ще премине по-лесно работата заради по-малкото бюлетини.

Водещи

Най-четени