Над 70% от софиянци недоволни от трафика и задръстванията 09.06 | 19:06

65% са неудовлетворени от състоянието на улиците и пътната инфраструктура

От Кремена Бедерева

Близо 72% от пълнолетните жители на столицата изразяват неудовлетвореност от натоварения трафик и задръстванията в града. Това сочат резултати от социологическо проучване на агенция "Сова Харис” за социалните, политически и икономически нагласи в Столична община.

Приблизително 65% от гражданите на столицата са неудовлетворени от състоянието на улиците и пътната инфраструктура в града. Около 60% от пълнолетните столичани са недоволни от липсата на достатъчно места за паркиране, толкова са и недоволните от поддържането на обществения ред и сигурност в София.

Според проучването недоволство от усилията за противодействие на престъпността в столицата изразяват близо 59% от пълнолетните столичани.

Високи нива на удовлетвореност на гражданите от управлението на общината от "Сова Харис” отчитат по отношение на уличното осветление - 51%; сметосъбирането и сметоизвозването - 49%; благоустройство, наличие и поддръжка на паркове и зелени площи, места за отдих и развлечения - 39%.

Най-острите проблеми в Столична община, според пълнолетните жители на столицата са престъпността (39%), състоянието на транспорта (30%), състоянието на пътищата, пътната инфраструктура в общината (30%), състоянието на здравеопазването в общината (27%), проблемът с бездомните кучета (25%), безработицата (23%), корупцията (20%), както и състоянието на образованието (19%).

Това сочат още резултати от социологическо проучване в град София. Проучването е проведено в периода 2 – 6 юни. Анкетирани са 600 души, над 18-годишна възраст.

 

 

 

Най-четени