Над 7600 обекта в страната са проверени за пожарна безопасност 04.12 | 14:21

Сред проверените са обекти са сгради за масово пребиваване на хора

От Ивайло Ачев

Общо 7620 обекта в цяла България са проверени Гражданска защита "Пожарна безопасност и защита на населението" във връзка с кампания за недопускане на пожари, предаде Агенция "Фокус".

Сред проверените са обекти са сгради за масово пребиваване на хора, учебни, детски и здравни заведения, почивни станции, хотели и хижи в зимните курорти, производствени, търговски обекти и складове.

След проверките са съставени 11 акта за административни нарушения и са наложени 33 принудителни мерки. Отделно специалистите връчиха 1833 писмени разпореждания, 861 уведомителни писма на държавни органи, организации и юридически лица за нарушение на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Във връзка с опасността от пожари през есенно-зимния сезон са организирани 20 пожарo-тактически занятия, като в шест от тях са участвали оперативните щабове на областните управления на главната дирекция. Проведени са срещи с кметове на общини за повишаване на готовността за работа при затруднени зимни условия и за поддържане на пожарните хидранти и пътищата.

В 1758 обекта са разпространени информационно-разяснителни материали за пожарна безопасност. Информация за пожарите в жилища и причините за тяхното възникване, както и правилата, които трябва да спазват гражданите при ползване на отоплителни уреди, се разпространяват чрез електронните и печатните средства за масова информация.

Най-четени