Над Западна България облачността ще е разкъсана, а над останалите райони - по-често значителна 28.02 | 07:30

Температурите ще се понижават и минималните ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 8° и 13°, сочи прогнозата на НИМХ

От iNews.bg

Атмосферното през нощта ще се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца. През деня ще бъде без съществена промяна.

Днес над Западна България облачността ще е разкъсана, а над останалите райони ще е по-често значителна. На отделни места в Източна България ще превалява дъжд, преди обяд примесен със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Температурите ще се понижават и минималните ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 8° и 13°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над масивите от Централна и Източна България облачността ще е значителна, а над Рила и Пирин - променлива. На много места в Стара планина и Родопите ще има валежи от сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад и ще продължи да нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 7°-9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 4 мин. и залязва в 18 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 11 мин. Луната залязва в 8 ч. и 00 мин. и изгрява в 19 ч. и 39 мин. Фаза: един ден след пълнолуние.

Водещи

Най-четени