Надзирателите: Омбудсманът установи, че ни нарушават правата 12.07 | 12:34

Служителите на пазарджишкия затвор били тормозени от шефове извън работното си място

От iNews.bg

Във връзка с жалба на Синдикат на служителите в затворите в България до омбудсмана на Република България, относно поведението на администрацията на затвора в Пазарджик, свързано с упражнен психически тормоз извън работното място, неправомерно инициирани оперативни и процесуално следствени действия и за превишаване на права от страна на длъжностни лица, с което са нарушени правата и достойнството на служители на затвора, националният омбудсман изпрати писмо до синдиката, съобщават от там. В негоМая Манолова отбелязва, че в хода на извършена проверка на ГД "Изпълнение на наказанията" е обсъждано и системното нарушаване на правото на личен живот от ръководството на затвора в град Пазарджик, по извършвани проверки във връзка с издавани болнични листове.

Манолова допълва още, че е запозната с отмяната по съдебен ред на заповед на началника на затвора за която е сигнализирана, с което счита, че е налице ефективна съдебна защита и чрез синдиката поздравява жалбоподателя. "По сигнала на синдиката е установено, че е образувано дисциплинарно производство, като за наказания са предложени началникът на затвора, кадровик и началник сектор", пише омбудсманът.

Националният омбудсман информира, че в затвора в град Пазарджик, ще бъде направена проверка през настоящата година във връзка с множество жалби и изразява намерението си да осъществи среща с представител на организацията по проблемите, свързани с трудовите права на служителите в този затвор.

Водещи

Най-четени