Надзирателите решават да продължат ли с протестите 23.03 | 10:09

Синдикатът им ще разисква как да разпредели отпуснатите от държавата пари

От iNews.bg

Синдиката на служителите в затворите в България решава днес за по нататъшните си действия. Това ще се случи на извънредно заседание на УС в Пловдив.

То с регионалните представители на служителите на затвори и арести ще започне в 12:00 часа в Заседателната зала на ОС "ИН", гр. Пловдив. Събранието е свикано извънредно 72 часа след ангажимента на правителството за отпускане на допълнителни средства за изпълнение на поставените от синдиката искания. По време на дискусията ще се обсъждат постигнатите до момента резултати от протестната кампания "Европа и за нас", както и дали ще има национален протест на 26 март.

Както е известно на 20 март по време на среща между представители на синдиката и премиера Бойко Борисов бе решено, че ще бъдат отпуснати 15 милиона лева за изравняване на заплатите на служителите на ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана" с тези на на останалите ведомства в сектора за сигурност.

Синдиката на служителите в затворите в България ще разисква и върху възможностите за разпределение на отпуснатите средства, при които ще се гарантира справедливо увеличение за отделните направления на дейност в двете дирекции и как тези 15 милиона лева да са достатъчни за изравняване на заплатите със съответните категории в МВР, каквото е основното искане на синдиката от няколко години насам.

Водещи

Най-четени