Най-възрастната студентка в Русе завърши само с шестици 14.07 | 07:39

Следващата година тя ще получи две стипендии

От iNews.bg

Най-възрастната студентка в Русенския университет "Ангел Кънчев” – 58-годишната Людмила Гочева, завърши първата година от следването си с пълно отличие, съобщава в. "Монитор".  Тя е единствената с шестици от горе до долу сред всички студенти държавна поръчка от първи до четвърти курс в нейната специалност - "Материалознание и технологии”. Заради тези успехи в учението през следващата година амбициозната дама ще получава както стипендия от университета, така и евростипендия.

Със своята любознателност Людмила е пример за своя син – 32-годишния Пламен, и за племенника си – 29-годишният Десимир. Тримата представители на фамилията са заедно в университета и са не само в една и съща специалност, а и в една и съща група.

Пламен завършва годината с петица, а братовчед му – с малко по-нисък успех. Людмила споделя, че двете стипендии в размер на общо 180 лева месечно ще ѝ бъдат добре дошли за плащането на таксите през втората година от следването.

"Издръжката на двама студенти в семейството не е лесна работа, но пък имаме пълната финансова и морална подкрепата от моя съпруг”, казва Люси.

Водещи

Най-четени