Найденов: Бойко Борисов ще бъде разпитван в прокуратурата за случая със заплахата срещу бизнесмен 14.07 | 10:15

Според него сигналът не идва от бившия шеф на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов

От iNews.bg

Бойко Борисов ще бъде разпитван в прокуратурата за случая със заплахата срещу бизнесмен, че ще бъде "изяден". Това каза пред бТВ бившият земеделски министър Мирослав Найденов. Сигналът е подаден от трето лице – служител в министерството на земеделието и е потвърден от човек, издирван от Интерпол през последните 10 години.

Според Найденов сигналът не идва от бившия шеф на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов.

"Мислех, че е от бившия директор на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов. Има сигнал обаче от трето лице, което чуло за такава заплаха. Най-интересното е, че това трето лице е бивш служител от Министерството на земеделието", каза бившият министър.

 "За същото, за което и Борисов. Не е подаден сигнал от лице, което е заплашено, а от трето лице, което твърди, че е чуло за заплашване", подчерта Мирослав Найденов. Третото лице е бивш изпълнителен директор на една от агенциите в министерството, който е бил уволнен.

Според него сега се търси политически дивидент.

"С раздухване на подобен абсурд единственият интерес е да се създаде ущърб за Борисов и ГЕРБ. Аз съм излязъл отдавна от тази партия, но това е недопустимо. Първо бях питан за твърденията на Рашков за сигнал на бизнесмен – казах, че такова нещо няма. Появил се втори сигнал – от чужбина, който е подаден от лице издирвано от Интерпол от 10 години. Той потвърждава първия сигнал – той чул, че някой е бил заплашван. Резонният въпрос е да се установи дали това лице е подало сигнала наистина – всеки може да си пусне по интернет каквото иска. И второ, ако установят, че е от това лице, не е ли по-добре да го задържат, вместо да правят сензация", пита Мирослав Найденов.

Водещи

Най-четени