Найденов: Изградихме уникално съоръжение на българо-турската граница 17.07 | 19:30

Проектът беше сложен и се реализира при трудни условия, подчерта той

От Теодора Кокаланова

"Справихме се. Имаме изградено защитно съоръжение и монтирана охранителна мрежа на българо-турската граница", заяви министърът на отбраната Ангел Найденов. 

По думите му изпълнението на проекта за построяването на оградата не е било лесно, както и реализацията му поради трудните условия. 

"Военнослужещите от Българската армия са работили при максимално натоварване и с чест са изпълнили поставената задача", отбеляза Найденов. 

Той заяви, че нито една друга структура не би се справила с построяването на съоръжението при тези условия и на тази цена. "Изпълнихме задължението си и мисля, че това, което виждаме е достатъчно впечатляващо", каза министърът на отбраната. 

Той подчерта, че неговото изграждане е военна операция на Сухопътните войски, която ще бъде приключена на 20 юли и до края на месеца съоръжението ще бъде сдадено на Министерството на вътрешните работи, което е реалният поръчител на проекта.

Министър Найденов благодари на всички военнослужещи и цивилни служители, които взеха участие в реализирането на проекта за професионализма и изключително бързите темпове на работа. 

 

 

Водещи

Най-четени